Menu
Home Page

School Day

 

The School Day

2020 - 2021

 

 

       
 
     
Staggered Arrival and Departure times

 

Arrival

 

 

Nursery Gate opens

 

8.30am – 8.45am

Nursery arrive

 

8.30am – 8.40am

Pedestrian & KS2 Gates open

 

Year 6

KS2 Playground Gate

10 minutes

Year 5

KS2 Playground Gate

Year 1

Pedestrian Gate

8.40am – 8.50am

 

 

Year 4

KS2 Playground Gate

10 minutes

Year 3

KS2 Playground Gate

Year 2

Pedestrian Gate

 

8.50am – 9am

R/Bown

Nursery Gate

10 minutes

9am – 9.10am

R/Bott

Nursery Gate

10 minutes

 

Departure

 

 

2.50pm Nursery Gate open

 

2.55pm

R/Bown

Nursery Gate

 

3.05pm

R/Bott

Nursery Gate

 

KS2 Gate opens

 

 

3.10pm

Year 6

KS2 Playground Gate

10 minutes

Year 5

KS2 Playground Gate

Year 2

Pedestrian Gate

 

3.20pm

Year 4

KS2 Playground Gate

10 minutes

Year 3

KS2 Playground Gate

Year 1

Pedestrian Gate

 

 

 

 

Foundation Stage -

 

Year R

 

8.50 – 9.10am

Arrive & Registration & Handwashing

(Nursery Gate)

20 minutes

9.30am – 11.15am

Lesson Time

1 hour 45 minutes

11.15am – 11.30am

Preparation for lunchtime/Handwashing

15 minutes

11.30am – 11.45am

Going into the LSH to start lunch

15 minutes

11.45 – 12.15pm

Lunch in LSH

30 minutes

12.15pm – 12.25pm

Handwashing

10 minutes

12.25pm – 12.50pm

Lunchtime play (KS1 playground)

25 minutes

12.50pm – 1pm

Handwashing

10 minutes

1pm – 1.05pm

Registration

5 minutes

1.05pm – 2.45pm

Lesson time

1 hour 40 minutes

2.45pm

Preparation for end of day/handwashing

15 minutes

2.55pm

&

3.05pm

End of School

 

(Nursery Gate)

 

 

 

 

                                        

Key Stage 1

Year 1

 

8.30am – 8.40am

Arrival

(Pedestrian Gate

1C via Patio Door and 1A via outside cloakroom door)

8.40am – 9am

Registration, handwashing & Do Now Activity

20 minutes

9am – 10am

Lesson 1 (Maths)

1 hour

10am – 10.15am

Break (KS1 Playground)

15 minutes

10.15am – 10.30am

Milk/Snack/Handwashing

*teacher comfort break

15 minutes

10.30am – 11.15am

Lesson 2 ( Phonics/English/Maths)

45 minutes

11.15am – 12.15pm

Lesson 3

1 hour

12.15pm – 12.25pm

Handwashing

10 minutes

12.25pm – 12.50pm

Lunch in LSH

25 minutes

12.50pm – 1pm

Handwashing

10 minutes

1pm – 1.25pm

Lunch time play on KS1 Playground

25 minutes

1.25pm – 1.30pm

Registration/Handwashing

5 minutes

1.30pm – 2.15pm

Lesson 4

45 minutes

2.15pm – 3pm

Lesson 5

45 minutes

3pm – 3.20pm

Preparation for end of day/handwashing/Story

20 minutes

3.20pm

End of School

(Departure Pedestrian Gate –

1C via Patio door &

1A via outside cloakroom door)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Year 2     

                             

8.40am – 8.50am

Arrival

(Pedestrian Gate

2A via LSH and 2C via outside cloakroom door)

8.50am – 9am

Registration, handwashing & Do Now Activity

10 minutes

9am – 9.45am

Lesson 1

45 minutes

9.45am – 10.30am

Lesson 2

45 minutes

10.30am – 10.40am

Handwashing/Milk/Snack

*teacher comfort break

10 minutes

10.40am – 10.55am

Break (KS1 Playground)

15 minutes

10.55am – 11am

Wash hands

5 minutes

11am – 11.45am

Lesson 3

45 minutes

11.45am – 11.50am

Handwashing

5 minutes

11.50am – 12.15pm

Lunch time play on KS1 Playground

25 minutes

12.15pm – 12.25pm

Handwashing

10 minutes

12.25pm – 1pm

Lesson 4

35 minutes

1pm – 1.25pm

Lunch in LSH

25 minutes

1.25pm – 1.30pm

Registration/handwashing

5 minutes

1.30pm – 2.15pm

Lesson 5

45 minutes

2.15pm – 3pm

Lesson 6

45 minutes

3pm – 3.10pm

Preparation for end of day/fill in Tracker//handwashing

10 minutes

3.10pm

End of School

(Departure Pedestrian Gate –

2A via LSH

2C via outside cloakroom door)

 

 

 

 

 

Key Stage 2

Year 3     

                                                                                            

8.40am – 8.50am

Arrival

10 minutes

8.50am – 9am

Registration, Handwashing  & Do Now Activity

10 minutes

9am – 9.35am

Lesson 1

35 minutes

9.35am – 10.10am

Lesson 2

35 minutes

10.10am – 10.25am

Break (Front Playground)

15 minutes

10.25am – 10.35am

Handwashing

10 minutes

10.35am – 11.10am

Lesson 3

35 minutes

11.10am – 11.45am

Lesson 4

35 minutes

11.45am – 11.50am

Handwashing/preparation for lunchtime

5 minutes

11.50am – 12.15pm

Lunch Play (Front Playground)

25 minutes

12.15pm – 12.25pm

Handwashing

10 minutes

12.25pm – 12.50pm

Lunch (Packed lunches - classroom/dinners to LSH)

25 minutes

12.50pm – 1pm

Handwashing/Registration

10 minutes

1pm – 1.30pm

Lesson 5

30 minutes

1.30pm – 2.15pm

Lesson 6

45 minutes

2.15pm – 3pm

Lesson 7

45 minutes

3pm – 3.20pm

Preparation for end of day/fill in Tracker/Story/Handwashing

20 minutes

3.20pm

Depart

 

 

Year 4     

                                                                                          

8.40am – 8.50am

Arrival

10 minutes

8.50am – 9am

Registration, Handwashing & Do Now Activity

10 minutes

9am – 9.35am

Lesson 1

35 minutes

9.35am – 10.10am

Lesson 2

35 minutes

10.10am – 10.25am

Break (Front Playground)

15 minutes

10.25am – 10.35am

Handwashing

5 minutes

10.35am – 11.10am

Lesson 3

35 minutes

11.10am – 11.45am

Lesson 4

35 minutes

11.45am – 11.50am

Handwashing

5 minutes

11.50am – 12.15pm

Lunch (Packed lunches - classroom/dinners to LSH)

25 minutes

12.15pm – 12.25pm

Handwashing

10 minutes

12.25pm – 12.50pm

Lunch Play (Front Playground)

25 minutes

12.50pm – 1pm

Handwashing/Registration

10 minutes

1pm – 1.30pm

Lesson 5

30 minutes

1.30pm – 2.15pm

Lesson 6

45 minutes

2.15pm – 3pm

Lesson 7

45 minutes

3pm – 3.20pm

Preparation for end of day/fill in Tracker/Handwashing

20 minutes

3.20pm

Depart

 

 

Year 5

                                                                                               

8.30am – 8.40am

Arrival

10 minutes

8.40am – 8.50am

Registration, Handwashing  & Do Now Activity & retrieval practice

10 minutes

8.50am – 9.25am

Lesson 1

35 minutes

9.25am – 10am

Lesson 2

35 minutes

10am – 10.35am

Lesson 3

35 minutes

10.35am – 10.40

Preparation for break

5 minutes

10.40am – 10.55am

Break (Back Playground)

15 minutes

10.55am – 11.05am

Handwashing

*teacher comfort break

10 minutes

11.05am – 11.40am

Lesson 4

35 minutes

11.40am – 12.15pm

Lesson 5

35 minutes

12.15pm – 12.25pm

Story/Handwashing

10 minutes

12.25pm – 12.50pm

Lunch – Play (Back Playground)

25 minutes

12.50pm – 1pm

Handwashing

10 minutes

1pm – 1.25pm

Lunch (Packed lunches – classroom/dinners to LSH)

25 minutes

1.25pm – 1.30pm

Registration &  Handwashing

5 minutes

1.30pm – 2.15pm

Lesson 6

45 minutes

2.15pm – 3pm

Lesson 7

45 minutes

3pm – 3.10pm

Preparation for end of day/fill in Tracker/Handwashing

10 minutes

3.10pm

Depart

 

 

Year 6 

                                                                                              

8.30am – 8.40am

Arrival

10 minutes

8.40am – 8.50am

Registration, Handwashing  & Do Now Activity & retrieval practice

10 minutes

8.50am – 9.25am

Lesson 1

35 minutes

9.25am – 10am

Lesson 2

35 minutes

10am – 10.35am

Lesson 3

35 minutes

10.35am – 10.40am

Preparation for break

5 minutes

10.40am – 10.55am

Break (Back Playground)

15 minutes

10.55 – 11.05am

Handwashing

*teacher comfort break

10 minutes

11.05am – 11.40am

Lesson 4

35 minutes

11.40am – 12.15pm

Lesson 5

35 minutes

12.15pm – 12.25pm

Story/Handwashing

10 minutes

12.25pm – 12.50pm

Lunch (Packed lunches – classroom/dinners to LSH)

25 minutes

12.50pm – 1pm

Handwashing

10 minutes

1pm – 1.25pm

Lunch - Play (Back Playground)

25 minutes

1.25pm – 1.30pm

Registration &  Handwashing

5 minutes

1.30pm – 2.15pm

Lesson 6

45 minutes

2.15pm – 3pm

Lesson 7

45 minutes

3pm – 3.10pm

Preparation for end of day/fill in Tracker/Handwashing

10 minutes

3.10pm

Depart

 

 

 

 

 

 

 

 

Top